Site-ul Merita Citit se bazeaza pe cele mai noi tehnologii web si de aceea te incurajam sa iti actualizezi navigatorul pentru a beneficia de actualizari de securitate si posibilitatea de a accesa site-uri complexe.
Gasesti aici lista celor mai populare navigatoare folosite.

Oportunităţi de parteneriat

Merită Citit colaborează cu un număr mare de parteneri şi filozofia noastră este că niciun partener nu este prea mic sau prea mare. Dacă ai o idee în privinţa unei posibile colaborări între firmele noastre, vrem s-o auzim. De asemenea poate vrei să te uiţi ce punem la dispoziţia ta pentru a putea colabora.

Cuprins


Butonul Merită general

Merita Citit Site-urile îşi pun butonul Merită pentru a facilita adăugarea informaţiilor pe Merită Citit de către membri. Când o informaţie de pe site-ul tău ajunge destul de votată pentru a ajunge pe prima pagină de pe Merită Citit, te poţi aştepta să vezi un val substanţial de trafic pe site-ul tău. Butonul este făcut în aşa fel încât se poate integra uşor pe site-ul tău.

Pentru a adăuga butonul pe una din paginile tale trebuie doar să copiezi codul de mai jos în locul unde vrei să apară butonul.

Butonul Merită cu atribute specifice

În anumite cazuri, cum ar fi afişarea mai multor butoane pe aceeaşi pagină, sau într-un alt loc decât în pagina articolului (de exemplu, listarea într-o categorie), poţi seta anumiţi parametrii ai butonului, cum ar fi un ID unic sau adresa permanenta a articolului.

Cu un astfel de buton te vei asigura că nu vor ajunge linkuri "moarte" pe MerităCitit. Trebuie înlocuite parantezele drepte [...] din codul sursă. Un exemplu de folosire se află, la varianta pentru Wordpress.

La variabila btn_style se pot specifica unul din dimensiunile sau stilurile de buton disponibile. În acest moment se poate alege:

50x93 50x97 44x63 44x78 43x59 37x65
 
34x59 50x54 80x18 57x18 22x22  

Se va introduce la btn_style valoarea dorită. De exemplu:
var btn_style = '50x93';
var btn_style = '43x59';.

Pluginul pentru Wordpress

Dacă administrezi site-uri de tip Wordpress, poţi folosi acest plugin. Atentie, acest plugin se poate implementa doar în varianta de Wordpress descărcată şi instalată pe un anumit server. În acest moment, nu se poate instala în site-uri găzduite pe wordpress.com.

  1. Descarcă pluginul adaptat pentru Wordpress.
  2. Dezarhivează şi copiază dosarul buton-mc-wp în dosarul adresa_aplicatie_wordpress/wp-content/plugins/.
  3. Autentifică-te ca şi administrator în site-ul tău şi din lista de pluginuri Wordpress, activează Butonul MeritaCitit.ro.
  4. Setările pluginului se găsesc în link-ul nou apărut în sidebarul panoului de administrare. Poţi seta zona unde să se afişeze în articol şi dimensiunea butonului.
  5. În cazul în care există vreun plugin sau o tematică ce impiedică rularea de JavaScripturi pe prima pagină sau în paginile cu categorii ale site-ului tău, poţi dezactiva afişarea butonului Merită de pe prima pagină astfel: Admin > MeritaCitit > Debifează "Afişează butonul pe prima pagină".

Alinierea butonului Merită cu alte elemente din pagină

Alinierea componentelor dintr-o pagină web este relativ simplă, dar devine o provocare atunci când nu ai acces la anumite elemente şi setări. Butoanele ce se pot instala pe site-uri pot avea fiecare pluginul lui sau pot fi instalate cu ajutorul unor pluginuri-pachet alegând butoanele dorite.

Fiecare plugin poate avea propia sa abordare în ceea ce priveşte accesul setărilor. Pentru alinierea pe aceeaşi linie a două sau mai multe butoane, este nevoie de acces la setările de HTML şi, în special, CSS ale pluginului butonului (butoanelor). Pentru butonul Merită, setările se pot realiza atât la nivel de cod sursă, cât şi la nivel de setare în plugin pentru Wordpress au Joomla.

Pentru a putea alinia butonul Merită cu alte butoane pe aceeaşi linie, va trebui să cunoşti şi să poţi modifica un cod HTML/CSS, după caz, la nivel de cod sursă sau la nivel de setări, atât pentru pluginul celorlalte butoane, cât şi pentru butonul Merită.

În continuare îţi prezentăm două exemple de aliniere a butonului Merită, unul la dreapta şi unul la stânga unui plugin ce conţine mai multe butoane.

Zona în care sunt plasate butoanele este cuprinsă, de obicei într-un container <div>. Va trebui să te asiguri că lăţimea acestuia este îndeajuns de mare pentru a cuprinde toate butoanele, inclusiv butonul Merită. Dacă lăţimea <div>-ului este mai mică, atunci anumite butoane se vor alinia pe următorul rând sau va avea o poziţie undeva într-un loc neaşteptat. ori. În acest caz, ai mai multe modalităţi de a rezolva problema: vei avea nevoie de butoane cu lăţime mai mică, să reduci distanţa dintre ele sau să modifici astfel încât lăţimea <div>-ului ce conţine butoanele să fie mai mare. Pentru butonul Merită poţi alege modele cu lăţime mai mică, aşa cum sunt prezentate aici.

Caz 1. Alinierea butonului Merită la dreapta

Pentru alinirea butonului la dreapta, valoarea argumentului style pentru butonul Merită va fi style="float: left;" , blocul cu codul sursă al butonului fiind plasat după blocurile de cod sursă ale cerlolalte butoane. În majoritatea cazurilor, şi celelalte butoane vor avea tot float: left;.

Prima linie a butonului Merită

<div id="MeritaCititButtonID[UN ID UNIC PENTRU AFISARE]" class="" style="float: left;"></div>

Pagina web

Bloc butoane

Bloc alte butoane
Bloc buton Merită

Caz 2. Alinierea butonului Merită la stânga

Pentru alinirea butonului la stânga, valoarea argumentului style pentru butonul Merită va fi, după caz, style="float: right;" sau style="float: left;" , blocul cu codul sursă al butonului fiind plasat înaintea blocurilor de cod sursă ale cerlolalte butoane. În majoritatea cazurilor, şi celelalte butoane vor avea tot float: right;.

Prima linie a butonului Merită

<div id="MeritaCititButtonID[UN ID UNIC PENTRU AFISARE]" class="" style="float: right;"></div>

sau: <div id="MeritaCititButtonID[UN ID UNIC PENTRU AFISARE]" class="" style="float: left;"></div>

Pagina web

Bloc butoane

Bloc buton Merită
Bloc alte butoane

Eventuale probleme de funcţionare

Butonul Merită se poate instala în orice tip de site, pe orice tip de platforme sau tehnologii de dezvoltare folosite, atâta timp cât se respectă nişte cerinţe minime pentru funţionare.

  1. Pentru generarea pe site, butonul Merită foloseşte JavaScript şi inline frame-uri. Dacă site-ul tău foloseşte un filtru, un modul sau plugin care împiedică afişarea de JavaScript-uri sau inline frame-uri, butonul nu se va genera. La pluginurile pentru Wordpress şi Joomla avem câteva soluţii care să minimalizeze conflictul cu eventuale pluginuri care ar afecta funcţionarea butonului Merită.
    De asemenea, butonul nu se va afişa în cazul în care are dezactivată afişarea javascripturilor sau nu suportă iframe-uri; dar astfel de cazuri sunt extrem de rare şi devin din ce în ce mai rare.
  2. Cu toate că testăm butonul pe diverse tematici pentru diferite platforme (Wordpress, Joomla) şi am încercat să facem butonul cât mai neutru posibil, se întâmplă ca partea de HTML şi CSS a unor tematici să fie făcut în aşa manieră încât să intre în conflict cu butonul. La atributul style se pot introduce diverse proprietăţi CSS pentru a putea ajusta poziţia butonului pe pagină.
  3. Încearcă să foloseşti adrese URL cât mai curate pentru site-ul tău şi pe care le furnizezi butonului prin variabila mc_url. Folosirea de caractere nestandardizate în compunerea unui URL poate determina raportarea incorectă a numărului de merite.

Nu fii timid, te rog contactează-ne în cazul în care întâmpini probleme în implementarea butonului Merită. Feedbackul tău contează foarte mult pentru noi.

Linkuri din site
Acasă
Turul siteului
Caută
Fluxuri RSS

Ajutor
Întrebări frecvente
Raportaţi o eroare
Regulament concurs

Despre MerităCitit
Cine suntem
Contactaţi-ne
Oblyo Digital Agency
Publicitate pe MerităCitit
Oportunităţi de parteneriat
Principiile comunităţii

Categorii
Tehnologie
Ştiri & Afaceri
Ştiinţe
Jocuri
Stil de viaţă
Divertisment
Sport
Neconvenţional